Viestintäopas nuorisoalan ehkäisevää päihdetyötä tekeville julkaistu

Preventiimiverkoston kehittämispäivillä syksyllä 2017 moni verkoston jäsen esitti toiveen saada vinkkejä viestintään. Heräsi paljon kysymyksiä: Mitä tulee huomioida, kun viestii nuorille tai tekee ehkäisevän päihdetyön viestintää yhdessä nuorten kanssa? Miten suunnitella omaan työhön liittyviä viestintätoimia ja hyödyntää visuaalisuutta viestinnässä?

Pikaoppaalla alkuun viestinnän tehostamisessa

Tartuimme verkoston toiveeseen ja tuotimme tiiviin viestintäoppaan ja työkalun nuorten parissa ehkäisevää päihdetyötä tekeville. Oppaan ja työkalun tarkoituksena on helpottaa viestinnän suunnittelua, toteutusta ja arviointia. Viestintäoppaaseen on koottu täsmävinkit siihen, mitä viestinnässä kannattaa erityisesti huomioida. Lisäksi oppaaseen sisältyy suunnittelutyökalusivuja, jotka voi täyttää sähköisesti ja tulostaa Powerpoint-muodossa (linkki ladattavaan Powerpoint-tiedostoon löytyy viestintäoppaan (pdf) viimeiseltä sivulta).

Tutustu viestintäoppaaseen (PDF) ja ota vinkit käyttöön!

 

Odell, Heidi & Tapio, Mari 2018. Nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön viestintäopas ja työkalu. Preventiimi/Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Opas ja työkalu on julkaistu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 -lisenssillä.